top of page
IMG_20180731_114433-EFFECTS_edited.jpg

Ben jij “geboeid door perfectionisme”®?

Geboeid door perfectionisme Logo

Perfectionisme is voor jou  een sterke drive om wat je doet zo perfect mogelijk af te leveren. Je legt de lat hoog voor jezelf en anderen, je streeft topkwaliteit na en verlegt grenzen. Je werkt planmatig en georganiseerd, hebt oog voor detail en een groot engagement en verantwoordelijkheidsgevoel. 

Chef-kok op het werk

Gedreven

Enerzijds zal dit gedreven perfectionisme je dus vaak geholpen hebben in je leven. Het heeft je op heel wat vlakken gebracht waar je nu staat, wat je nu doet, zelfs wie je nu bent en hoe je in het leven staat. Het is een deel van je “zijn”, je “eigen – aard – ig – heid”. Het “boeit je” met heel je hart. 

Een brug te ver

Soms slaat dit perfectionisme vanuit een energiegevende gedrevenheid om in iets anders. Wil jij liefst altijd zonder één enkele fout te maken topkwaliteit nastreven en voel je een knagend stemmetje van binnen dat het nooit goed genoeg is en het altijd beter kan? Blijf je steeds bezig en kan je moeilijk loslaten? Heb je  moeite met delegeren omdat  je van mening bent dat je het zelf beter kan dan de ander? Voel je je overal verantwoordelijk voor of probeer je steeds te voldoen aan de (vermeende) hoge verwachtingen van anderen? 

Geboeid door perfectionisme Logo

Geboeid

Wanneer de inspanning die je hiervoor moet leveren niet meer opweegt tegen het resultaat, dan kan je zelf, de omgeving, het werk, … eronder gaan lijden en loop je het risico dat je de connectie met jezelf verliest. Het slaat ons dan in de boeien en we komen vast te zitten aan het perfectionisme. De balans zit niet meer goed, maar we slagen er niet in om ze aan te passen als het nodig is.

balancerende rotsen

Balans

Heel wat mensen hebben wel wat van beide. De vraag is of de balans nog goed zit en hoe je ze kan aanpassen als dat nodig zou zijn. Als je er echter aan vast komt te zitten, het niet meer flexibel inzet en het meer als een “dwang” gaat aanvoelen, dan is het zinvol om ermee aan de slag te gaan. Is het de bedoeling om dit perfectionisme volledig uit het leven te bannen? Uit ervaring blijkt dat de meeste mensen met perfectionisme dit eigenlijk niet willen en de vraag is of het überhaupt wel mogelijk of nodig is. Je perfectionisme inzetten wanneer het nuttig is enerzijds, en het kunnen temperen wanneer het niet nodig is anderzijds zal aldus de uitdaging zijn. Kortom, “je komt er niet van los, maar je kan er wel mee verder.” 

Je kan bij mij terecht voor

Keynote

Een boeiende infosessie of keynote van 1,5 á 2 uur voor jouw event, bedrijf of team

Workshop in groep

Ideaal als je jouw team of groep hun perfectionisme wil laten begrijpen 

Individuele coaching

Wil je er zelf beter mee omgaan en 'Geboeid' worden op een positieve manier? 

Wanneer?

Je wil preventief werken aan je professioneel functioneren, je veerkracht en levenskwaliteit door je perfectionisme “slimmer” te leren inzetten.

  

Je perfectionisme is een onderliggende rode draad en een (vaak onbewuste) bron van stress of problemen. Je wil zichten en handvaten om ernstigere problemen (vb. burnout) te voorkomen. 

 

Je hebt reeds een begeleidingstraject doorlopen of zelf al een hele weg afgelegd om allerlei problemen het hoofd te bieden, en je wil terugvallen in oude gewoontepatronen voorkomen.

Hoe?

Geboeid door perfectionisme® is een evidence based programma dat een antwoord biedt op 3 vragen: 

1)Wat is het? 

 

2)Hoe kom ik eraan? 

 

3)Geraak ik er weer vanaf en hoe.  

Het is onderbouwd met inzichten uit de neurobiologie, cognitieve gedragswetenschappen alsook het oplossingsgericht denken en de positieve psychologie. Ze werden vertaald naar praktisch bruikbare inzichten,  tips en technieken. Daarnaast hebben de vele groepen en individuele begeleidingen een rijk bron aan inzichten en ervaringen gecreëerd die bijgedragen tot de begeleiding. Tot slot ben ik zelf “een perfectionist” hetgeen ook zijn kleur geeft aan het geheel.

  

Verwacht je aan een traject met de nodige dosis kritische, maar constructieve en empathische reflectie, 

opbouwende begeleiding en een gezonde dosis humor.  

Ik wil graag meer info over de mogelijkheden

Je aanvraag is goed ontvangen

bottom of page